Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Thursday, July 14, 2011

Perlu konsisten 90 minit


Robin van Persie melontarkan topi kepada peminat-peminat Arsenal selepas menamatkan perlawanan persahabatan menentang Malaysia di Stadium Nasional, Bukit Jalil, semalam. Malaysia tewas 0-4 kepada Arsenal. - UTUSAN/Abdul Razak Latif


KUALA LUMPUR - Pengurus Arsenal, Arsene Wenger memuji tahap motivasi di kalangan pemain Harimau Malaya yang tidak kenal erti mengalah ketika menentang pasukannya pada perlawanan persahabatan Siri Jelajah Asia skuad Gunners itu, semalam.

Katanya, pasukan tuan rumah beraksi dengan baik terutama pada separuh masa pertama, namun sedikit goyah ketika babak kedua bermula.

''Pergerakan pemain mereka (Malaysia) juga sangat laju dan pada separuh masa pertama cara permainan juga agak menarik terutama di bahagian pertahanan.

''Saya dapat lihat mereka mempunyai peluang untuk menjaringkan gol, namun tidak dapat memanfaatkan peluang tersebut.

''Malah, corak pergerakan pemain mereka yang bermula dari bawah ke atas juga bagus dalam perlawanan tadi (semalam)," katanya pada sidang akhbar selepas tamat perlawanan persahabatan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Pada perlawanan tersebut skuad Gunners memperoleh kemenangan 4-0 menewaskan Malaysia.

Tambah Wenger, dalam perlawanan tersebut kesemua pemainnya bebas daripada sebarang kecederaan dan bermain dengan baik.

Dalam pada itu, pengurus skuad Gunners itu turut meletakkan harapan pada pasukannya untuk memperoleh gelaran dalam Liga Juara-Juara musim depan selepas kecewa enam musim tanpa piala.

Arsenal akan meneruskan Siri Jelajah mereka ke China hari ini.

----- Utusan Malaysia Online

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena