Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Tuesday, May 24, 2011

Pahang belum selamat (Harian Metro Online)

Oleh Asrol Awang

BIARPUN mencatat kemenangan 2-1 ke atas Selangor, kelmarin, kedudukan Pahang masih belum selamat jika mahu kekal bersaing dalam kancah saingan elit itu musim depan.

Selepas 21 perlawanan, Pahang kini menduduki tangga ke-12, kedudukan ketiga tercorot liga dengan mengumpul 22 mata hasil daripada lima kemenangan, tujuh seri dan tewas sembilan kali.

Ini diakui pengurus pasukan, Datuk Che Nasir Salleh yang mahu pemain mengekalkan prestasi terbaik bagi meletakkan Pahang di kedudukan selesa dan terlepas daripada situasi sukar yang dilalui kini.

Katanya, kejayaan mengutip tiga mata sememangnya dinantikan kerana segala-galanya kini bergantung kepada pemain jika mahu pasukan kekal beraksi dalam saingan Liga Super.

“Apapun kedudukan Pahang masih lagi kritikal dan saya harap kebangkitan selepas menewaskan Selangor terus bertahan pada baki lima perlawanan,” katanya semalam.

Mengulas kemenangan ke atas Selangor, Che Nasir memuji permainan dipamer anak buahnya yang menunjukkan peningkatan membanggakan terutama selepas menewaskan musuh tradisi itu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena