Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Sunday, May 15, 2011

Kafa hantar surat bantahan (Sinar Harian Online)


KOTA BHARU - Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) mengambil langkah menghantar surat bantahan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) berikutan insiden bakar bendera ketika perlawanan Liga Super Kelantan menentang Negeri Sembilan minggu lalu.

Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa berkata, perlakuan membakar bendera negeri oleh mana-mana penyokong tidak boleh dibiarkan.

“Kenyataan yang dibuat Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan yang mendakwa insiden itu berpunca daripada provokasi penyokong Kelantan adalah kurang tepat.

“Ini kerana, saya melihat sendiri kejadian bakar bendera itu berlaku di luar kawasan tempat duduk penyokong kedua-dua pasukan dan ia dibakar selepas perlawanan,” katanya kepada pemberita di Yayasan Kemiskinan Kelantan (YKK), Padang Kala, Melor, di sini, semalam.

Berikutan masalah berkenaan, beliau berkata, surat bantahan rasmi akan dihantar kepada pengurusan FAM berhubung perkara terbabit untuk tindakan lanjut.

Annuar yang juga Timbalan Presiden FAM berkata, bagi penjelasan mengenai isu itu, beliau menghubungi Mohamad dan berbincang mengenainya.

“Insiden seperti ini tidak boleh sama sekali diterima kerana bendera adalah satu penghormatan sesebuah negeri, jadi tindakan wajar perlu diambil bagi mengelak kejadian sama berulang,” katanya.

Dalam pada itu, Annuar turut mengumumkan penganjuran perlawanan persahabatan antara Harimau Muda dengan pasukan Myanmar akan diadakan di Stadium Sultan Muhammad ke-IV 18 Jun ini.

“Ia satu peluang bagi membolehkan peminat bola sepak menyaksikan perlawanan dengan negara luar secara dekat dan Stadium Sultan Mohammed Ke-IV dipilih sebagai perlawanan pertama,” katanya.

Ekoran perlawanan berkenaan, beliau meminta pihak Perbadanan Stadium negeri menyediakan kemudahan lengkap termasuk padang, lampu limpah, bilik persalinan pemain untuk mengendalikan perlawanan berprestij berkenaan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena