Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Monday, May 30, 2011

Irfan sedih rekod laman sendiri berakhir

Sumber: Berita Harian Online
Oleh Hamid Salleh

2011/05/30

TIADA yang lebih pedih buat Terengganu apabila tewas buat kali pertama di depan penyokong sendiri dan kehilangan cengkaman di tangga teratas Liga Super apabila tewas kepada Kedah 0-1, kelmarin.

Kegagalan anak buah Irfan Bakti Abu Salim untuk mempamerkan persembahan mantap seperti beberapa perlawanan lalu menjadi punca kekalahan tipis kepada pelawat yang dibimbing Wan Jamak Wan Hassan.
Sebaik wisel penamat, terpancar wajah kehairanan Irfan Bakti yang melihat anak buahnya bermain di bawah keupayaan sebenar sehingga lawan meleburkan rekod tanpa kalah Terengganu di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.
“Saya harian dan tidak dapat memberi jawapan mengenai perlawanan malam kelmarin kerana pemain seperti hilang punca dan banyak memberikan ruang kepada lawan mengatur serangan,” katanya yang turut melihat barisan depannya mensia-siakan beberapa peluang untuk bangkit.

“Memang sukar untuk menewaskan Kedah, sama ada di tempat sendiri mahupun di tempat lawan tetapi saya terkilan kerana saya menggunakan barisan pemain yang sama ketika menewaskan Pahang,” katanya.

Sementara itu, Wan Jamak cukup ceria beroleh tiga mata untuk dibawa pulang sekalipun tidak dapat menurunkan kesebelasan utama lantaran enam pemain yang masih cedera.

“Saya memuji kesungguhan pemain terutama Baddrol (Bakhtiar) yang dapat menjaringkan gol. Walaupun ini kemenangan tipis, tiga mata ke atas Terengganu cukup bermakna bagi Kedah,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena