Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Saturday, December 25, 2010

SSFC anjur rombongan ke Jakarta sokong skuad negara (Kosmo Online)

SKUAD bola sepak kebangsaan begitu memerlukan sokongan moral penyokong Malaysia untuk berdepan Indonesia pada aksi final kedua Piala AFF Suzuki 2010 di Gelora Bung Karno, Jakarta pada 29 Disember depan.

Justeru, Kelab Penyokong Bola Sepak Selangor (SSFC) tampil untuk menganjurkan satu rombongan ke Jakarta dari 28 hingga 30 Disember ini dengan bayaran yang dianggarkan sekitar RM400 hingga RM550 setiap seorang.

Presiden SSFC, Nasir Yunus berkata, bayaran tersebut merangkumi tiket penerbangan, hotel, tiket perlawanan serta kos pengangkutan dari lapangan terbang ke hotel dan stadium.

"Kita akan berlepas ke Jakarta pada pagi 28 Disember dan berada di sana selama tiga hari dua malam sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur pada petang 30 Disember.

"Buat permulaan, bayaran dikenakan adalah sekitar RM400 hingga RM550. Tapi jika ada syarikat swasta yang sudi tampil memberi sedikit tajaan, mungkin setiap peserta rombongan hanya perlu bayar RM300.

"Kita juga sudah menghubungi pihak Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) bagi membincangkan tentang urusan rombongan ini dan mereka telah menyatakan persetujuan," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Menurut Nasir, sesiapa yang berminat untuk menyertai rombongan ini bolehlah menghubunginya di talian 012-3209207 atau AJK SSFC lain iaitu Azhari Musa 017-3177505, Shahiran 019-3406841 atau Hairy 012-3687576 untuk tempahan atau pertanyaan pada atau sebelum Khamis ini.

"Rombongan ini bukan untuk penyokong Selangor saja. Kita buka kepada seluruh penyokong bola sepak Malaysia. SSFC cuma bertindak sebagai penganjur kepada rombongan ini.

"Bagi yang tiada pasport, kita akan uruskan permohonan pasport berkumpulan yang mana setiap seorang hanya perlu membayar RM10.

"SSFC sebenarnya pernah mengadakan rombongan ke Jakarta ketika separuh akhir Piala Suzuki AFF 2004 dengan disertai 50 orang. Kali ini, saya jangka kita mampu kumpul antara 100 hingga 200 orang," jelas Nasir.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena