Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Sunday, December 12, 2010

Habuan menanti pemain Kelantan (Kosmo Online)


PEMAIN Kelantan gigih menjalani latihan menjelang final menentang kedah di Stadium Sultan Muhammed IV di Kota Bharu malam ini.


HABUAN berjumlah RM200,000 menanti skuad Kelantan sekiranya mereka berjaya menjulang Puncak Piala Emas Raja-Raja pada perlawanan akhir menentang Kedah di di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu malam ini.

Pengurus pasukan, Nudin Awang berkata, habuan tersebut meliputi hadiah kemenangan berjumlah RM30,000 serta bonus sumbangan peribadi beliau berjumlah RM15,000.

Selain itu katanya, Persatuan Bola Sepak Melayu Kelantan (PBSMK) turut menjanji- kan hadiah istimewa iaitu pakej mengerja- kan umrah.

"Sekiranya menjadi juara, hadiah kemenangan tersebut akan diagihkan sama rata kepada semua pemain dan pengurusan pasukan.

"Bonus ini adalah sebagai pembakar semangat buat semua pemain untuk mempa- merkan aksi terbaik pada perlawanan akhir malam esok (malam ini)," katanya ketika dihubungi semalam.

Nudin berkata, beliau percaya pemain Kelantan mampu merangkul kejuaraan, sekali gus mengikut jejak langkah pasukan The Red War- riors yang memenangi Piala Malaysia buat julung kalinya, Oktober lalu.

Jelasnya, beliau mahu pasukannya menjadi pelengkap tahun gemilang bola sepak Kelantan dengan membawa pulang kejuaraan tersebut ke Kota Bharu, selepas muncul juara pada 2008 tetapi terkandas pada peringkat suku akhir tahun lalu.

"Saya mengharapkan para pemain tidak melepaskan peluang keemasan ini untuk bergelar juara, seterusnya melengkapkan kejuaraan buat kali ke-14 sejak ia diperke- nalkan pada tahun 1940," ujarnya.

Dalam pada itu, Nudin mengharapkan penyokong Kelantan dapat memenuhi Stadium Sultan Muhammed IV bagi memberi- kan sokongan padu kepada para pemain yang beraksi dalam perlawanan akhir itu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena