Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, November 26, 2010

AFF beri kelonggaran (Utusan Malaysia Online)


khidmat pemain berpengalaman, Indra Putra Mahayuddin diperlukan bagi mengisi kekosongan pemain yang cedera untuk aksi Piala AFF di Jakarta, Indonesia, Disember ini.


PETALING JAYA - Hasrat jurulatih skuad bola sepak kebangsaan, K. Rajagobal untuk menggantikan tiga pemain tercedera akhirnya tercapai apabila mesyuarat Perwakilan Persekutuan Bola Sepak ASEAN (AFF) memberi kelonggaran kepada Malaysia menyenaraikan tiga pemain baru.

Berita gembira itu disampaikan oleh Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad yang hadir selaku wakil FAM untuk mendengar hasil keputusan yang dibentangkan oleh perwakilan AFF, semalam.

Menurutnya, Malaysia diberi masa sehingga esok untuk mendaftarkan tiga pemain tersebut sebelum pukul 5 petang.

''Perwakilan AFF hanya membenarkan tiga sahaja pemain baru untuk didaftarkan setelah meneliti rayuan yang kami kemukakan.

''Saya akan berbincang bersama K. Rajagobal terlebih dahulu mengenai senarai tiga pemain tersebut kerana mungkin dia mempunyai strategi lain di saat akhir.

''Bukan sahaja skuad kebangsaan kita yang menghadapi masalah, Thailand dan Vietnam juga turut mengemukakan rayuan yang sama,'' katanya.

Baru-baru ini, Rajagobal mendedahkan bahawa dia telah menghantar tiga nama pemain baru iaitu Indra Putra Mahayuddin, Mohd. Razman Roslan dan A. Thamil Arasu bagi menggantikan pemain yang tercedera kepada jawatankuasa pertandingan Piala AFF Suzuki 2010.

Antara tiga tonggak yang cedera itu ialah Norhafiz Zamani Misbah, Ahmad Fakri Saarani dan Mohd. Nasriq Baharom.

Malaysia akan menghadapi Indonesia pada perlawanan pertama peringkat kumpulan A di Stadium Gelora Bung Karno pada 1 Disember ini sebelum bertemu Thailand (4 Disember) dan Laos (7 Disember).

Selain itu, Azzuddin berkata FAM mempunyai perancangan untuk berjumpa wakil Brendan Gan, 24, yang difahamkan berminat mewakili Malaysia di pentas antarabangsa sekiranya diberikan peluang.

''FAM akan usahakan dalam masa terdekat menemui Brendan, namun ia perlu mendapat makluman Jawatankuasa Teknikal terlebih dahulu dan mendapat perkenan Presiden, Sultan Ahmad Shah.

''Banyak perkara perlu kami teliti terlebih dahulu seperti profil dan laporan prestasi Brendan sebelum kami mengemukakan tawaran bermain bersama skuad kebangsaan, '' katanya.

Brendan yang beraksi di posisi tengah dilahirkan di Australia namun ayahnya berasal dari Negeri Sembilan dan kini sedang beraksi bersama Sydney United dalam Liga Australia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena