Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Tuesday, May 22, 2012

'Fokus pertahan Liga Super pula'


Oleh Mohd Fitrie Muhamad dan Mohd Nor Asri Yaacob
bhsukan@bharian.com.my
2012/05/21

TAN Sri Annuar Musa bersama Piya mengetuai perarakan Piala FA di Lapangan Terbang Pengkalan Chepa, semalam. - Foto Zulkifle Che Abdullah
TAN Sri Annuar Musa bersama Piya mengetuai perarakan Piala FA di Lapangan Terbang Pengkalan Chepa, semalam. - Foto Zulkifle Che Abdullah

"PIALA FA dah dapat, lepas ini kami fokus untuk kekalkan trofi Liga Super pula."

Itu keyakinan dilaungkan kapten Kelantan, Mohd Badhri Radzi atau Piya, sebaik membantu The Red Warriors menjulang Piala FA buat kali pertama sejak pertandingan itu diperkenalkan pada 1990, selepas menewaskan 1-0 Sime Darby FC di pentas final di Stadium Nasional Bukit Jalil, kelmarin.
“Kami cukup gembira dengan kejayaan ini. Ia menjadi idaman sejak sekian lama terutama selepas gagal dalam dua penampilan di final sebelum ini, dan semua pemain sepakat menghadiahkan kemenangan ini kepada presiden (KAFA), Tan Sri Annuar Musa.
Kami cukup gembira dengan kejayaan ini. Ia menjadi idaman sejak sekian lama terutama selepas gagal dalam dua penampilan di final sebelum ini, dan semua pemain sepakat menghadiahkan kemenangan ini kepada presiden (KAFA), Tan Sri Annuar Musa. - Mohd Badhri Radzi, kapten Kelantan.
“Selepas Piala FA ini, kami mahu alih perhatian untuk kekalkan status kami sebagai juara Liga Super tapi kami tidak mahu terburu-buru, sebaliknya fokus satu ke satu perlawanan,” katanya.

Skuad Kelantan turut dijanjikan ganjaran RM500,000 dalam bentuk wang tunai dan percutian oleh Annuar sebagai insentif kepada pemain yang mengakhiri pe-nantian 22 tahun saingan Piala FA itu.

Dalam penampilan final pada 2009, Kelantan tewas kepada Selangor manakala tahun lalu, Kelantan yang dikendalikan Datuk M Karathu, tunduk pula kepada pasukan jiran, Terengganu.

--- BERITA HARIAN

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena