Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Saturday, July 9, 2011

Rajagobal hairan helah Singapura


SERAMAI 20 pelatih skuad kebangsaan kembali menjalani latihan di Wisma FAM, Kelana Jaya petang semalam.


"SAYA pun rasa hairan. Sebelum ini mereka (Singapura) sudah menggugurkan ramai pemainnya selepas gagal pada Piala Suzuki AFF 2010.

"Tetapi selepas undian Kelayakan Piala Dunia 2014, mereka berasa yakin akan bertemu Malaysia dan kembali menyenaraikan pemain-pemain senior ini."

Demikian komen jurulatih kebangsaan, Datuk K. Rajagobal tentang senarai 25 pemain Singapura yang diumumkan kelmarin bagi menghadapi Malaysia pada pusingan kedua Kela- yakan Piala Dunia 2014 pada 23 dan 28 Julai ini.

Selepas gagal melangkah ke separuh akhir Piala Suzuki AFF 2010, Per- satuan Bola Sepak Singapura (FAS) telah bertindak membubarkan skuad kebangsaannya dan mahu membina skuad baru.

Namun berdasarkan senarai 25 pemain yang dikeluarkan FAS kelmarin, hanya 12 pemain merupakan muka baru, manakala baki 13 lagi pemain adalah dari skuad Piala Suzuki AFF 2010 termasuk tonggak utama seperti Lionel Lewis, Daniel Bennett, Mustafic Fahrudin dan Aleksandar Duric.

"Jadi saya tak rasa terkejut apabila Singapura panggil semula tonggak utama mereka. Cuma kita akan buat persiapan kita sendiri selepas menghadapi kesukaran untuk mengatasi Taiwan.

"Kita akan gunakan segala kelebi- han yang pemain kita miliki walaupun tahu Singapura masih dibarisi pemain-pemain berpengalaman. Kita akan mencuba yang terbaik untuk layak ke pusingan ketiga," kata Raja- gobal ketika ditemui Kosmo! di Wisma FAM, Kelana Jaya petang semalam.

Seramai 20 pelatih skuad kebangsaan kembali menjalani latihan pertama petang semalam selepas mereka selesai tugasan bersama skuad negeri pada aksi terakhir Liga Super malam kelmarin.

Enam pemain Kelantan - Khairul Fahmi Che Mat, Norshahrul Idlan Talaha, Farisham Ismail, Rizal Fahmi Ab. Rosid, S. Chanthuru dan Shakir Shaari - bagaimanapun tidak dapat berlatih petang semalam setelah penerbangan mereka dari Kota Kinabalu mengalami kelewatan.

Sementara itu, Rajagobal mengesahkan bahawa beliau akan mengekal- kan barisan 26 pelatih sedia ada untuk persiapan menghadapi Singapura termasuk bagi aksi persahabatan menentang Arsenal pada Rabu depan dan Liverpool pada 16 Julai.

"Jika ada keperluan seperti berlaku kecederaan, saya akan panggil mana- mana pemain yang berada dalam senarai 68 pemain yang telah kita daftar.

"Safee Sali masih belum pulih sera- tus peratus dan hanya menjalani latihan ringan pada hari ini (semalam). Bagaimanapun, saya akan pantau perkembangannya dengan fisioterapis pasukan," jelasnya.

Selain 23 pemain yang dibawa ke Taipei, tiga pemain yang digugurkan sebelum ini tersenarai kembali iaitu Azmi Muslim, Shahrizal Saad dan Rizal Fahmi.

Manakala empat pemain lagi tidak dipanggil semula untuk kem latihan kali ini iaitu Syed Adney Syed Hussein, Hisyamuddin Shaari, Yong Ku- ong Yong dan K. Sasikumar.

----- Kosmo Online

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena