Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Saturday, May 28, 2011

Terengganu turun pemain sama (Berita Harian Online)

Oleh Hamid Salleh
bhsukan@bharian.com.my
2011/05/28

TERENGGANU harus terasa tekanan selaku pendahulu baru Liga Super dan tetap akan menurunkan barisan kesebelasan sama yang membelasah Pahang tempoh hari apabila turun ke gelanggang sendiri menentang Kedah, malam ini.

Jurulatih Terengganu, Irfan Bakti percaya anak buahnya mampu mengalas tugas penting itu dengan baik dalam usaha menyekat lawan daripada mencuri sebarang mata di hadapan penyokong setianya.

“Saya sudah mengarahkan barisan serangan menggunakan setiap peluang di depan gawang Kedah berhasil menjaringkan gol dan yakin mereka mampu berbuat demikian,” katanya yang yakin trio penyerangnya - Abdul Hadi Yahya, Manaf Mamat dan Ashaari Samsuddin mampu meledakkan gol di laman sendiri.

“Saya yakin dengan kemampuan mereka untuk mendapat gol membantu kami mengutip mata penuh,” katanya sambil menambah Abdul Hadi pasti akan cuba menambah koleksi jaringan peribadinya yang setakat ini sudah menghasilkan 15 gol.

Sementara itu, Abdul Hadi bertekad menghadiahkan kemenangan penting untuk Terengganu seterusnya mengekalkan rekod tanpa kalah di tempat sendiri.
“Saya tetap berusaha untuk menjaringkan gol dan yakin mampu berbuat demikian dengan bantuan rakan sepasukan,” katanya.

Abdul Hadi berkata, dengan semangat juang yang ada pada setiap pemain Terengganu sudah pasti Kedah dapat ditewaskan dan pulang dengan tangan kosong.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena