Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Monday, May 23, 2011

Kelantan sekadar seri (Sinar Harian Online)

SHAH ALAM - Harimau Muda A berjaya mengikat Kelantan 2-2 pada perlawanan Liga Super 2011 di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Keputusan seri 2-2 Kelantan menentang Harimau Muda A itu, ternyata memberi ruang kepada Terengganu merapatkan jurang untuk berkongsi takhta Liga Super setelah mengalahkan Negeri Sembilan 3-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Keputusan itu membolehkan Terengganu memintas Selangor yang kini di tangga ketiga dengan kekal 42 mata dan berkongsi 44 mata bersama Kelantan yang dibezakan dengan jaringan gol dalam kedudukan liga selepas 21 perlawanan.

Ini kali keempat, Kelantan seri musim ini.

Anak Didik Ong Kim Swee bermula dengan baik sejak awal permainan mendahului seawal m-13, menerusi jaringan solo Izzaq Faris Ramlan menumpaskan Khairul Fahmi Che Mat.

Jaringan itu sememangnya menggugat semangat Kelantan, namun Kelantan mula membuat serangan balas.

Pada m-18 jaringan Norshahrul Idlan Talaha tidak dikira oleh pengadil kerana offside. Pada minit ke-22 tendangan percuma Mohd Ramzul Zahini Adenan sedikit tersasar daripada gawang gol.

Pada m-32, pemain yang terkenal dengan jolokan ‘Kelantan Ekspres’ S Chanturu berjaya menjaringkan gol pertama bagi Kelantan hasil tandukannya.

Kelantan terus menyerang untuk menambah gol sehingga tamat separuh masa pertama.

Separuh masa kedua, Kim Swee membuat pertukaran dengan mengeluarkan Gary Steven Robbat dan digantikan dengan Wan Zack Haikal Wan Nor.

Kelantan menguasai bola pada separuh masa kedua tetapi buntu untuk menambah gol. Percubaan Mohd Daudsu pada m-56 daripada luar kotak penalti gagal.

Pada m-60, Mohd Daudsu menerima kad kuning daripada pengadil. Datuk M Karathu membuat pertukaran dengan mengeluarkan S Subramaniam dan digantikan dengan Mohd Izuan Solahuddin.

Pada m-70, Izzaq Faris sekali lagi berjaya menambah gol kedua menerusi hantaran Mohd Fandi Othman.

Pada m-78, pengadil melayangkan kad kuning kepada pemain Harimau Muda A, Izzaq Faris. Kim Swee sekali lagi membuat pertukaran dengan mengeluarkan ketua pasukan, Mohd Muslim Ahmad dan diganti dengan Mohammad Amer Saidin, serta Nazirul Naim Che Hashim dan diganti dengan Wan Zaharul Nizam Zakaria.

Pada m-86, Kelantan melakukan serangan, Norshahrul Idlan Talaha tidak menghampakan peminat dengan menjaringkan gol kedua, stadium gamat kembali setelah jaringan gol itu, Kedudukan 2-2 kekal sehingga tamat permainan.Kesebelasan utama:


KELANTAN: Khairul Fahmi Che Mat, Mohd Daudsu Jamaludin, S Subramaniam (Mohd Izuan Solahuddin),Zairul Fitree Ishak, Mohd Farisham Ismail, Mohd Nurul Azwan Roya, Muhd Badhri Radzi (KP), Mohd Shakir Shaari, S Chanturu, Mohd Ramzul Zahini Adenan dan Norshahrul Idlan Talaha

Harimau Muda A: Mohd Izham Tarmizi Roslan, Mahali Jasuli, Mohd Fadhli Mohd Shas, Mohd Muslim Ahmad (KP)(Mohammad Amer Saidin) , Nazirul Naim Che Hashim (Wan Zaharul Nizam Zakaria), Mohd Fandi Othman Gary, Steven Robbat (Wan Zack Haikal Wan Nor), Abdul Shukur Jusoh, Mohd Irfan Fazail, A Thamil Arasu dan Izzaq Faris Ramlan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena