Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, March 18, 2011

Terengganu yakin sekat Seladang (Berita Harian Online)

Oleh Hamid Salleh
bhsukan@bharian.com.my
2011/03/18

BAGI menghadapi perlawanan suku akhir kedua Piala FA menentang Perak malam esok, Terengganu membuat perancangan rapi dalam usaha memadam kelebihan pelawat dan melangkah ke separuh akhir.

Pengurus pasukan Terengganu, Datuk Che Mat Jusoh yakin, ketua jurulatih Irfan Bakti Abu Salim ada strategi tertentu untuk memastikan anak buahnya mampu beraksi cemerlang, selain faktor halaman sendiri yang memberi sedikit kelebihan buat tuan rumah.

“Saya meminta pemain memberi komitmen sepenuhnya bagi perlawanan itu,” katanya ketika ditemui di Kuala Terengganu, semalam.

Che Mat yakin barisan serangan diketuai Abdul Manaf Mamat bersama Abdul Hadi Yahya dan Ashaari Shamsuddin yang kian serasi dan menunjukkan banyak peningkatan sejak kebelakangan ini, akan menggunakan setiap peluang terhidang untuk membolosi gawang lawan.

“Jika salah seorang daripadanya dapat menjaringkan gol awal, sudah tentu rakan-rakan lain lebih bersemangat untuk menambah gol,” katanya.

Katanya, kekalahan 2-3 kepada Perak di tempat lawan, sedikit pun tidak melemahkan semangat juang pemain malah mereka bertekad menebus kekalahan itu dan menyingkirkan barisan kendalian Norizan Bakar.

Namun, katanya benteng pertahanan diketuai Marzuki Yusof bersama Ronny Harun harus bijak mengekang barisan depan Perak terutama Akmal Rizal Rakhli daripada melakukan sebarang cubaan bahaya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena