Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, March 18, 2011

Misi Penyu singkir Seladang (Harian Metro Online)

Oleh Malik Muhamad
sukan@hmetro.com.my

MISI Terengganu bukan saja mahu mencalar ego Perak yang belum tewas setakat ini malah sasaran lebih besar adalah menamatkan cabaran skuad Seladang pada pentas suku akhir Piala FA di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, malam esok.

Kapten, Marzuki Yusof berkata, kelebihan satu jaringan yang dimiliki lawan selepas tumpas 2-3 pada saingan pertama lalu, tidak sukar untuk ditebus rakan sepasukan.

Katanya, pemain hanya memerlukan kelebihan jaringan satu gol secara agregat untuk mara ke separuh akhir kerana mempunyai kelebihan jaringan di tempat lawan.

“Kami sedar skuad lawan pasti bermain mati-matian untuk mengekalkan rekod kemenangan, tetapi jika menganggap Terengganu sebagai skuad yang mudah ditewaskan adalah silap kerana kami sudah sedia menggempur kubu lawan.

“Strategi diterap jurulatih ketika sesi latihan membakar semangat saya dan rakan sepasukan untuk menundukkan lawan seterusnya layak ke separuh akhir,” katanya.

Berdasarkan rekod, Terengganu muncul juara Piala FA kali terakhir pada 2000 ketika dikendali Yunus Alif manakala pada tahun lalu mereka hanya mampu melangkah ke separuh akhir sebelum tumpas kepada Kedah.

Menurut Marzuki, dengan rangkaian penyerang diketuai peledak kebangsaan, Mohd Ashari Samsudin, Abd Manaf Mamat dan Abd Hadi Yahya serta ditambah ketangkasan benteng terakhir, Mohd Sharbinne Allawee Ramli, Terengganu berada di landasan terbaik untuk mara ke separuh akhir.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena