Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, February 25, 2011

Apex tertekan bergelar kapten (Sinar Harian Online)

PENJAGA gawang negara, Khairul Fahmi Che Mat boleh menghela nafas panjang selepas menamatkan misi dengan jayanya sebagai kapten pasukan ketika pertemuan pusi-ngan pertama kelayakan Sukan Olimpik 2012 di Stadium Shah Alam, kelmarin.

Namun, Khairul Fahmi yang selesa dipanggil Apex pada mulanya mengakui tertekan selepas mengetahui terpaksa memikul tanggungjawab berat sebagai kapten pasukan skuad Olimpik negara.

“Memang saya tidak nafikan tertekan sebenarnya selepas diamanahkan jurulatih untuk menggalas cabaran negara sebagai ketua pasukan.

“Saya gugup pada permulaan lima minit pertama permainan, namun segala-galanya hilang selepas melihat rakan bermain cemerlang terutama pada awal babak pertama,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian, semalam.

Khairul Fahmi memuji semangat rakan sepasukannya yang bermain berhabis-habisan dan berpuas hati walaupun sekadar menghasilkan dua gol ketika pasukan dari Asia Selatan itu bermain de-ngan kekurangan seorang pemain selepas Ansar Abbas dibuang padang lewat babak pertama.

Penjaga gawang kelahiran Kelantan itu berharap mereka mampu menambah sekurang-kurangnya satu atau dua gol ketika aksi timbal balik di Lahore, Pakistan, 9 Mac ini.

“Saya optimis rakan sepasukan mampu menggandakan mungkin tambahan dua jari-ngan di sana (Lahore) nanti,” katanya.

Khairul Fahmi dijangka berada dalam kesebelasan utama pasukan The Red Warriors apabila dijadual menentang Kedah di Stadium Darul Aman dalam kempen Liga Super 2011, hari ini.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena