Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Thursday, January 6, 2011

Pemain terima imbuhan Isnin (Utusan Malaysia Online)


Norshahrul Idlan Talaha (kanan) antara pemain yang akan menerima imbuhan dari kerajaan negeri setelah membantu Malaysia muncul juara Piala Suzuki AFF.


KUALA TERENGGANU - Enam pemain negeri ini yang membantu skuad negara memenangi Piala Suzuki AFF baru-baru ini, akan menerima insentif tanah kediaman dan wang, seperti yang dijanjikan pada Isnin ini.

Pemain tersebut ialah Mohd. Ashaari Shamsuddin dan Mohd. Sharbinee Alawee, yang kini mewakili skuad Terengganu serta Norshahrul Idlan Talaha dari skuad Kelantan.

Tiga lagi pemain skuad Harimau Muda A iaitu Mohd. Muslim Ahmad, Mohd. Faizal Muhammad dan Izzaq Faris Ramlan.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, majlis tersebut akan diadakan di sini, serentak dengan majlis menandatangani perjanjian para pemain skuad Terengganu dan T-Team.

Beliau memberitahu, pada majlis tersebut, pemain terbabit akan menerima imbuhan RM5,000 seorang dan diberi borang bagi urusan pemberian sebidang tanah untuk kediaman.

Beliau berkata demikian selepas selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di Wisma Darul Iman di sini, semalam.

Sabtu lalu, beliau mengumumkan pemberian insentif tersebut kepada enam pemain berkenaan sebagai menghargai jasa dan sumbangan mereka dalam mengharumkan nama negara dan negeri.

Menurut Menteri Besar, pemberian insentif itu menunjukkan keprihatinan dan komitmen kerajaan negeri untuk memastikan Terengganu cemerlang dalam pelbagai bidang termasuk pelajaran.

Pada 29 Disember lalu, skuad kebangsaan di bawah kendalian jurulatih K. Rajagobal menjuarai Piala Suzuki AFF 2010, menewaskan Indonesia pada perlawanan akhir kedua di Jakarta dengan agregat 4-2.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena