Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, January 21, 2011

Bent taruhan Villa hadapi City

LONDON: Dua kelab turun dengan misi berbeza bakal menurunkan penyerang baru bernilai hampir �50 juta (RM244 juta) apabila Aston Villa yang berada di zon penyingkiran melayan kunjungan Manchester City, pasukan yang kini memburu gelaran juara liga.

Villa hanya berada di atas tiga pasukan terbawah liga dengan kelebihan jaringan gol dan mengharapkan sentuhan penyerang England, Darren Bent yang dibeli dengan nilai �18 juta (RM87.9 juta) dari Sunderland minggu ini mampu memberikan pulangan pelaburan itu.

City menduduki tangga kedua liga di belakang Manchester United, hanya dibezakan dengan jaringan gol pula mengharapkan pembelian Edin Dzeko dari kelab Jerman, Wolfsburg bernilai �30 juta (RM146.5 juta) berbaloi selepas membuat penampilan pertamanya menentang Wolverhampton Wanderers, minggu lalu. Bent akan diberi perhatian khusus berikutan Villa memecah rekod pembelian kelab itu semata-mata mahu membawa pemain itu ke Midlands dan pengurus, Gerard Houllier percaya pemain berusia 26 tahun itu mampu memberi impak apabila diturunkan.

“Saya hanya mampu mengulas kemunculannya andai dia meledakkan gol,” Houllier. “Saya tidak mahu memberi tekanan atau amaran kepada City dan Roberto Mancini tapi apabila dia beraksi, mungkin Bent akan menjaringkan gol.” Bent menjaringkan gol ketika membuat penampilan pertama bersama Sunderland dan meledakkan 32 gol sepanjang 52 perlawanan liga untuk kelab itu selepas menempuhi musim mengecewakan bersama Tottenham Hotspur.

Villa sudah pasti melakukan sesuatu untuk cuba keluar dari kedudukan zon penyingkiran yang terpisah dengan hanya tiga mata memisahkan enam pasukan tercorot liga.

“Saya mahu bantu Villa mendapatkan mata di liga. Kelab ini kini berada di kedudukan berbahaya. Mereka menaruh kepercayaan tinggi dan saya amat bangga.” City akan turun menguji keyakinan Villa selepas mereka kini dianggap antara calon memenangi liga selepas menjaringkan banyak gol sejak beberapa minggu lalu. - Reuters

--- HARIAN METRO

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena