Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, December 17, 2010

Kafa umum senarai 24 pemain (Sinar Harian Online)KOTA BHARU – Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) mengumumkan senarai 24 pemain yang akan membawa cabaran skuad The Red Warriors bagi menghadapi Liga Malaysia musim depan.

Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa pada sidang medianya berkata, pihak Kafa hanya mendaftar seramai 24 pemain daripada kuota 25 pemain, yang diperuntukkan bagi pendaftaran pemain untuk saingan Liga Malaysia musim depan.

“Tarikh pendaftaran pemain ditutup dua hari lalu. Kita tidak boleh mendaftarkan selengkapnya (25 pemain) kerana tiga pemain berhenti tanpa menghantar notis dan kita tidak dapat mencari pengganti yang sesuai kerana kesuntukan masa.

“Sepanjang ketiadaan saya, memang saya mengikuti perkembangan semasa pelbagai cerita mengenai pasukan namun saya tidak akan komen mengenai perkara itu. Saya akan membincangkan mengenai persiapan pasukan serta matlamat kita bagi menghadapi Liga Malaysia musim akan datang.

“Kita tidak mempunyai masa yang cukup, mencari pengganti ketiga-tiga pemain tersebut kerana semua pasukan sudah mendaftarkan pemain-pemain lain. Ini sedikit sebanyak, mencacatkan perancangan pasukan tetapi saya percaya ianya tidak mencacatkan kekuatan pasukan,” katanya di Kota Bharu, semalam.

Annuar berkata, pihak Kafa hanya mengekalkan seramai 20 pemain musim lalu dan hanya lima pemain sahaja yang dilepaskan dan digugurkan.

“Kita mendaftarkan tiga penjaga gol musim depan. Penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi (Che Mat) dan Mohd Shahrizan (Ismail) kekal sebagai penjaga gawang. Kita juga mendaftarkan penjaga gol muda, Norhadi Ubaidillah sebagai penjaga gol ketiga Kelantan.

“Syed Adney (Syed Hussien) dipinjamkan kepada pasukan Sabah untuk tempoh setahun.

“Saya memberi opsyen kepada beliau untuk kembali bersama Kelantan tahun berikutnya atau apa yang difikirkan sesuai nanti.

“Sementara itu, Hairuddin (Omar) dan Akmal Rizal (Ahmad Rakhli) memang dilepaskan oleh Kafa sebaik musim lalu berakhir.

“Untuk senarai pasukan Kelantan, kita mempunyai lapan pemain di posisi pertahanan, tujuh pemain serta lima pemain di bahagian serangan.

“Saya juga ingin memaklumkan bahawa kita akan mendapatkan khidmat pemain muda, Nicholas Chan yang berusia 19 tahun yang kini bersama kelab Cardiff City bagi memperkuatkan cabaran pasukan Kelantan musim depan.

“Saya berunding dengan bapa beliau bagi membolehkan beliau beraksi dengan Kelantan musim depan, dan sekiranya tidak ada apa-apa halangan kita akan menandatangani perjanjian dengan pemain tersebut untuk menguatkan pasukan Kelantan,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena