Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Friday, December 17, 2010

Fakhri janji bantu Hoben Jang Hoben (Harian Metro Online)

SEKALIPUN mengakui bukan suatu tugas mudah menggalas cabaran besar melaksana sasaran memenangi tiga piala pada kempen Liga Malaysia musim depan, penyerang baru Negeri Sembilan (NS), Ahmad Fakhri Saarani tetap yakin misi itu boleh dicapai hasil kemantapan pasukan selain sumbangan terbaik setiap pemain.

Bekas penyerang Perlis itu berazam memberikan sumbangan bermakna kepada pasukan barunya itu sebaik tirai saingan bermula 15 Januari ini.

“Saya bertekad menggalas tanggungjawab diamanah sebaik mungkin bagi menjulang nama pasukan demi membalas kepercayaan pengurusan.

“Saya yakin menerusi persiapan rapi dan kerjasama rakan sepasukan, sasaran merangkul tiga kejuaraan tidak mustahil dicapai,” katanya.

Pemain berasal dari Ipoh berusia 21 tahun itu adalah antara tujuh anggota baru skuad NS musim depan yang dibimbing Wan Jamak Wan Hassan dengan enam lagi pemain membabitkan Mohd Farizal Marlias, Ahmad Aminuddin Shaharuddin (Perlis), Norhafiz Zamani Misbah (gambar) dan Irwan Fadzli Idrus (KL Plus), Hairuddin Omar (Kelantan) dan G Mahathevan (PKNS Selangor).

Ahmad Fakhri berkemungkinan besar diganding dengan Hairuddin bagi mengemudi barisan depan NS berikutan ketiadaan ayam tambatan, Mohd Zaquan Adha Abd Radzak, yang berehat panjang hingga Mac kerana kecederaan lutut.

Dia mula menjalani latihan bersama skuad Hoben Jang Hoben awal bulan ini dan mengaku kehadiran pemain kebangsaan meningkatkan semangat untuk membuktikan kemampuannya.

“Saya tiada masalah menjalinkan persefahaman dengan rakan lain kerana mereka berpengalaman selain pernah bersama dalam skuad kebangsaan dan Harimau Muda.

“Tahap kecergasan kini mencapai 90 peratus dan saya yakin memiliki tahap maksimum sebaik saingan bermula,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena