Promosi Istimewa Untuk Pengunjung Blog Ini

Sahabat Blog Bola Sepak

Thursday, December 30, 2010

Di mana silap kami: Raja (Berita Harian Online)

Daripada Syed Riduan Ahmad di Jakarta
smriduan@nstp.com.my
2010/12/30

PEMAIN Malaysia sekadar dapat menjalani latihan di pinggir kolam renang sambil diberi kawalan pihak keselamatan di Jakarta, kelmarin.
PEMAIN Malaysia sekadar dapat menjalani latihan di pinggir kolam renang sambil diberi kawalan pihak keselamatan di Jakarta, kelmarin.

Malaysia kecewa layanan tuan rumah terhadap pasukan kebangsaan kita

MEMANG 'unik' layanan tuan rumah, Indonesia kepada skuad kendalian K Rajagobal yang bertandang ke Jakarta sehari sebelum perlawanan final kedua Piala Suzuki AFF di Stadium Gelora Bung Karno yang berlangsung malam tadi.

“Saya tidak tahu apa salah kami sehingga dilayan begini,” kata Rajagobal.
“Ketika Indonesia berkunjung ke Kuala Lumpur, kami melayan mereka dengan baik dan memastikan semua persiapan berjalan lancar. Bagaimanapun saya menerima keadaan ini dan tetap akan bermain dengan semangat tinggi.”

Komen itu berikutan ragam segelintir penyokong tempatan mengibarkan kain rentang menghina Rajagobal dan skuad negara ketika berlatih di hotel penginapan, kelmarin.

Pada awalnya penganjur menyediakan padang latihan yang sering digunakan pasukan kebangsaan Indonesia untuk skuad Rajagobal, tetapi kerana terlalu ramai penyokong tempatan menanti pada hari terakhir sebelum perlawanan sebenar itu, lokasi latihan ditukar ke gelanggang lain.

Gelanggang alternatif itu terletak di Lebak Bulus, Jakarta Barat yang mengambil masa lebih sejam untuk sampai sekiranya jalan sesak. Dalam perjalanan ke sana, lalu lintas terlalu sesak dan bas skuad negara terpaksa berpatah balik.
Harimau Malaya turun menghadapi final kedua tanpa latihan sebenar, sebaliknya hanya memanaskan badan dan berlatih ringan di kawasan berumput kecil di tepi kolam.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS Sinar Harian: Sukan

Berita Harian: Sukan

Harian Metro: Arena